ua en ru

На Закарпатті затримали гелікоптер, яким могли переправляти мігрантів

На Закарпатті затримали гелікоптер, яким могли переправляти мігрантів Фото: спортивний гелікоптер на кордоні

Також затримано 3 осіб - двох пілотів та місцевого жителя

Канал переміщення незаконних мігрантів та гелікоптер, яким порушники скоріш за все переправляли нелегалів, виявили під час спільної міжнародної операції на українсько-словацькому кордоні. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що під час спільних дій із правоохоронними органами Словаччини щодо протидії незаконній міграції з використанням малих літальних апаратів українські прикордонники провели комплекс оперативно-розшукових заходів.

"У результаті сьогодні вночі прикордонники Чопського загону у взаємодії зі співробітниками СБУ та Національної поліції в районі с. Порошкове Перечинського району Закарпатської області виявили спортивний гелікоптер та 3 осіб - двох пілотів та місцевого жителя. Під час затримання порушників прикордонникам довелося здійснити попереджувальні постріли вгору, оскільки останні чинили опір", - йдеться в повідомленні.


При цьому у відомстві зауважили, що один із пілотів гелікоптера вже втретє затримується співробітниками ДПСУ.

"Зовсім недавно його затримували як пілота літака, що переміщував велику партію контрабандних цигарок", - пригадали прикордонники.

Вони також додали, що продовжують спільні заходи з протидії використання малої авіації з протиправною метою з прикордонниками країн ЄС та взаємодіючими органами на західній ділянці кордону.

Нагадаємо, раніше прикордонники у Сумській області затримали громадянина Азербайджану, якого розшукував Інтерпол.