ua en ru

На Закарпатті затримали 9 нелегалів із В'єтнаму, Туреччини і Бангладеш

На Закарпатті затримали 9 нелегалів із В'єтнаму, Туреччини і Бангладеш Фото: українські прикордонники

На Закарпатті п’ятьох мігрантів-громадян В’єтнаму автомобілем перевозив українець

У Закарпатській області українські прикордонники затримали чотирьох незаконних мігрантів, які пробиралися в країни Європейського Союзу. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що перших "мандрівників" на підступах до Словаччини зупинили прикордонники відділу "Гута" Чопського загону.

"До кордону вони не дійшли 500 метрів. Порушниками виявилися 2 чоловіки з Бангладешу. Документів при собі незаконні мігранти не мали. Наразі на іноземців складено адміністративні протоколи, з’ясовуються всі обставин правопорушення. Також встановлюються особи, які допомагали їм у незаконній подорожі", - йдеться в повідомленні.

Ще двох мігрантів, за даними відомства, затримали на кордоні з Польщею прикордонники Мостиського загону.

"Отримавши інформацію про появу в прикордонні невідомих, наряд за 100 метрів від кордону затримав 2 громадян Туреччини. Перевіривши ділянку, ознак порушення держрубежу військовослужбовці не виявили. Всі деталі мандрівки порушників встановлюються", - доповіли в ДПСУ.

Там також додали, що вчора вночі прикордонники Чопського загону спільно з представниками Національної поліції та СБУ у Закарпатській області затримали п’ятьох громадян В’єтнаму, яких автомобілем перевозив українець. Як пояснив водій, іноземців він підібрав по дорозі та за грошову винагороду повинен був доправити до села Дубриничі, що біля українсько-словацького кордону.

Загалом із початку року співробітники Держприкордонслужби на "зеленій" ділянці державного кордону виявили та затримали майже 130 незаконних мігрантів.

Нагадаємо, раніше співробітники ДПСУ спільно з поліцією і міграційною службою затримали в Одесі громадянина Афганістану, який організував канал незаконної міграції з країн Південної Азії через Україну.