ua en ru

У Закарпатті СБУ затримала на хабарі командира взводу патрульної поліції

У Закарпатті СБУ затримала на хабарі командира взводу патрульної поліції Фото: затримання патрульного на хабарі (прес-центр СБУ)

Патрульний звинуватив водія в алкогольному сп’янінні і вимагав 11 тис. грн за повернення прав

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарі командира одного зі взводів Управління патрульної поліції у містах Ужгород та Мукачево. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що капітан поліції для перевірки зупинив в обласному центрі автотранспорт. Без призначення жодних експертиз патрульний звинуватив водія в алкогольному сп’янінні та безпідставно вилучив водійські права і техпаспорт. За повернення документів поліцейський вимагав 11 тисяч гривень», - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, гроші власник авто мав передати одному з інспекторів із безпеки дорожнього руху поліції, а в разі відмови патрульний погрожував скласти на водія протокол про керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Зрештою, як повідомляється, співробітники спецслужби за сприяння керівництва Управління патрульної поліції затримали «посередника» під час отримання всієї суми хабара, обом підозрюваним оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що одного з інспекторів відділу Державної архітектурно-будівельної інспекції в Закарпатській області та його посередника викрили на хабарі.