ua en ru

На Закарпатті викрили 39 осіб з подвійним громадянством

На Закарпатті викрили 39 осіб з подвійним громадянством Фото: паспорт Угорщини (twitter.com/dnewshungary)

У 90% випадків - це паспорти Угорщини, заявили в ДПСУ

На Закарпатті викрили щонайменше 39 осіб з подвійним громадянством. Про це повідомив представник Чопського прикордонного загону Артем Олійник в ефірі телеканалу Тиса-1, передає Mukachevo.net.

"У цьому році ми зафіксували вже 39 випадків пред'явлення громадянами України паспортів інших держав. В минулому році було 49 випадків. У 90% випадків - це паспорти Угорщини, всі інші - Словаччини, Румунії і навіть Ізраїлю. Коли ми виявляємо такі випадки, то складаємо протоколи про адміністративне правопорушення і відправляємо документи в суд. Паспорт ми не вилучаємо, тому що немає на це законних підстав", - повідомив прикордонник.

Нагадаємо, минулого тижня розгорівся скандал після того, як на відео зафіксували видачу громадянам України угорських паспортів у Береговому. Даний процес супроводжувався інструктажем про те, що не варто повідомляти владі про другий паспорт. Також на відео зафіксовано, як українці зачитують клятву, в якій обіцяють вважати Угорщину своєю батьківщиною.

Глава Міністерства закордонних справ України Павло Клімкін розповів про два варіанти розвитку подій в питанні висилки консула Угорщини після публікації відео з роздачею угорських паспортів у Закарпатській області.

"Дві опції - чи угорці його просто забирають, це найбільш конструктивний сценарій, або він поїде в Будапешт сам (буде висланий Україною, - ред.)", - підкреслив Клімкін.