ua en ru

Закарпаття отримало 500 заявок на релокацію бізнесу, 4 підприємства вже працюють, - голова ОВА

Закарпаття отримало 500 заявок на релокацію бізнесу, 4 підприємства вже працюють, - голова ОВА Фото: голова Закарпатської обласної військової адміністрації Віктор Микита (t.me/zakarpatskaODA)

500 українських підприємств подали заявки щодо переміщення їх у Закарпаття, з 300 з них вже ведеться пряма комунікація. 120 підприємств ухвалили рішення про релокацію, і 4 підприємства почали функціонувати в області з відновленням своєї статутної діяльності.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову Закарпатської обласної військової адміністрації Віктора Микиту у Telegram-каналі.

"Нещодавно глава держави зазначив, що поки народ захищається, має зберігатись і відновлюватись економіка. Настільки, наскільки це можливо в наявних складних умовах. Ми прийняли непростий виклик щодо створення на Закарпатті гідних умов для переміщення підприємств та бізнесу з територій, де ведуться активні бойові дії", - інформує він.

Микита додав, що подібного досвіду не має жодна область, тож адаптуватися до умов воєнного стану доводиться вже в процесі релокації.

Водночас голова ОВА означив, що Закарпаття демонструє найкращі показники щодо переміщення українських підприємств.