ua en ru

На Закарпатті відкриють місію ОБСЄ, - МЗС Угорщини

На Закарпатті відкриють місію ОБСЄ, - МЗС Угорщини Фото: Петер Сійярто (flickr.com/mfa_lithuania)

Називається навіть кількість осіб, що входять в місію

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Угорщини Петер Сійярто стверджує, що генеральний секретар ОБСЄ повідомив йому про відкриття спостережної місії на Закарпатті. Про це повідомляє прес-служба урядової партії "Фідес" з посиланням на заяву Сійярто у суботу, 10 березня.

Сійярто повідомив, що кілька разів консультувався з лідерами Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) і просив, щоб спеціальні моніторингові місії організації були присутні не тільки в Східній Україні, а й в західній частині Закарпаття для гарантування безпеки угорської меншини.

Глава МЗС Угорщини стверджує, що генеральний секретар ОБСЄ та верховний комісар з прав людини вкрай позитивно відреагували на прохання надіслати моніторингову місію ОБСЄ на Закарпаття.

За словами Сійярто, у п’ятницю він отримав листа від генерального секретаря ОБСЄ із повідомленням, що організація встановить постійну присутність в Ужгороді. Називається навіть кількість осіб, що входять в місію: 12.

У промові він згадав і нещодавні напади на "Товариство угорської культури Закарпаття" (ТУКЗ) в Ужгороді, і суперечки щодо закону про освіту.

Нагадаємо, 8 березня на сайті уряду Угорщини опублікували слова міністра закордонних справ про те, що він виступає за розширення місії ОБСЄ в Україні на Закарпаття.