ua en ru

На Закарпатті демобілізований учасник АТО кинув гранату у кафе, поранений місцевий мешканець

На Закарпатті демобілізований учасник АТО кинув гранату у кафе, поранений місцевий мешканець Фото: Геннадій Москаль

Зловмисник має судимість, за те, що, будучи солдатом, у 1990 році із табельної зброї розстріляв караул

На Закарпатті в с. Косівська у ніч на 17 травня 2017 року демобілізований учасник антитерористичної операції кинув гранату у кафе, поранений місцевий мешканець. Про це йдеться у повідомленні на сайті глави Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

Як повідомляється, в місцевому барі виникла суперечка між трьома місцевими мешканцями.

"Одного з чоловіків, котрий був напідпитку й поводився не зовсім адекватно, вигнали з бару. Через кілька хвилин він повернувся з бойовою гранатою РГД й кинув її у відчинене вікно бару", - йдеться у повідомленні.

У результаті вибуху було поранено 26-річного чоловіка, його госпіталізовано із мінно-вибуховими пораненнями обох ніг і руки.

Як повідомляється, гранату кинув 45-річний мешканець Косівської Поляни, учасник антитерористичної операції, який був мобілізований у Збройні сили України влітку 2015 року, дев’ять місяців провів у зоні бойових дій, а минулого року демобілізувався й повернувся додому. Наразі його затримано.

"Як виявилося, у затриманого це не перший інцидент із застосуванням зброї. У 1990-му, будучи солдатом Радянської армії, він із табельної зброї розстріляв караул (загинуло кілька людей), за що відсидів 10 років у в’язниці. Зараз Василь В. знаходиться під наглядом поліції", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Мар'їнці виявили снаряд в стіні дитячої спортивної школи.