ua en ru

На Закарпатті й Буковині прикордонники запобігли вивезенню дітей за кордон

На Закарпатті й Буковині прикордонники запобігли вивезенню дітей за кордон Фото: прикордонний контроль (прес-центр ДПСУ)

Мати двох дітей намагалася вивезти своїх доньок за кордон із порушенням встановлених правил

На Закарпатті та Буковині українські прикордонники запобігли незаконному вивезенню дітей за кордон. Про це повідомляє прес-центр Держприкордонслужби.

Зазначено, що мати двох дітей намагалася вивезти своїх доньок за кордон із порушенням встановлених правил.

"Прикордонники Чопського загону у пункті пропуску "Ужгород" виявили в громадянки України недійсне доручення, адже батько дітей на момент видачі документу перебував за кордоном. Порушницю затримали та передали представникам Нацполіції", - йдеться в повідомленні.

Кількома годинами пізніше, за даними відомства, до пункту пропуску "Порубне", що у Чернівецькій області, прибула ще одна громадянка України зі своїм семирічним сином.

"І знову ж таки прикордонний наряд із перевірки документів виявив підроблене доручення. Реакція прикордонників була аналогічною. Матір із дитиною передали співробітникам Глибоцького ВП ГУНП у Чернівецькій області", - доповіли в ДПСУ.

Нагадаємо, 2 вересня 2017 року набув чинності указ президента України Петра Порошенка про введення з 1 січня 2018 року біометричного контролю на державному кордоні.