ua en ru

Указ Порошенка про біометричний контроль на кордоні набув чинності

Указ Порошенка про біометричний контроль на кордоні набув чинності Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко доручив Кабміну підготуватися до введення біометричного контролю з 1 січня 2018

Сьогодні, 2 вересня 2017 року, набув чинності указ президента України Петра Порошенка про введення з 1 січня 2018 року біометричного контролю на державному кордоні. Указу опубліковано в газеті "Урядовий кур'єр".

Зазначимо, указ про посилення контролю на державному кордоні набирає чинності з дня його опублікування. Кабінету міністрів доручено протягом місяця вдосконалити законодавство про порядок перебування в Україні іноземців, у тому числі громадян Росії. Крім того, уряд має за два місяці розробити механізм контролю перетину кордону іноземцями з біометричними паспортами.

До 1 січня Кабмін зобов'язаний забезпечити початок роботи системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України та іноземців. За участю Служби безпеки України уряду необхідно посилити контроль в'їзду і виїзду з України іноземців, у тому числі громадян Росії, а також удосконалити законодавство щодо реєстрації місця проживання чи перебування в Україні іноземців. Відзначимо, Україна внесе Росію до списку країн міграційного ризику.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна планує зобов'язати іноземців в електронній формі повідомляти про намір відвідати країну. Відповідна норма міститься у рішенні Ради національної безпеки і оборони щодо біометричного контролю на кордоні.