ua en ru

Захоплення заручників в Малі: спецслужби продовжують операцію по звільненню

Захоплення заручників в Малі: спецслужби продовжують операцію по звільненню Фото: захоплення заручників в Малі

В результаті штурму готелю силовикам вдалося звільнити 80 осіб

Захоплення заручників в Малі, в результаті якого загинули, щонайменше, 3 людини, стався сьогодні, 20 листопада. Повідомлялося, що в місті Бамако близько десяти озброєних людей взяли в заручники постояльців готелю Radisson Blu.

Близько 9:30 за київським часом у готелі почалася стрілянина, яку було чутно зі 190 номерів. За інформацією служби безпеки, озброєні люди зайшли в готель, стріляючи і з криком "Аллах акбар". Вони захопили в заручники 140 гостей, серед яких перебувала делегація представників ООН з різних країн світу і туристи з Туреччини, Китаю, Франції, а також 30 співробітників.

Agence France-Presse з посиланням на одного з міністрів повідомило про початок штурму готелю, а за інформацією France 24 до початку штурму бойовики відпустили 15 людей, які змогли процитувати рядки з Корану. У результаті захоплення заручників у Малі згідно з даними CNN, загинули два малійця і француз.

Пізніше стало відомо, що 80 осіб, в числі яких екіпаж французької авіакомпанії Air France, були звільнені. За інформацією спецслужби, захоплення заручників в Малі бойовиками супроводжувався стріляниною, в результаті чого три охоронця готелю отримали поранення.

Чиновники Малі повідомили про те, що більшість постояльців готелю закрилися в своїх кімнатах після захоплення готелю, тому не були прямою мішенню для бойовиків.

В полоні бойовиків залишаються 137 заручників

У заяві на сайті готелю йдеться про те, що в заручниках у бойовиків залишаються 124 постояльця і 13 співробітників готелю.

"Згідно з нашою останньою інформацією, 124 гостя, а також 13 співробітників, як і раніше знаходяться в будівлі", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що для підтримки сімей постояльців і співробітників, а також для представників ЗМІ дирекцією готелю були відкриті спеціальні телефонні лінії.

Відповідальність за атаку взяло пов'язане з "Аль-Каїдою" угруповання

Терористичне угрупування "Аль-Мурабитун", пов'язана з "Аль-Каїдою", взяла відповідальність за напад на готель і захоплення заручників в Малі.
Reuters відзначає, що група "Аль-Мурабитун" базується на півночі Малі, в неї входить переважно арабське населення країни і туареги.

Всі заручники звільнені

AFP посилаючись на міністра безпеки країни повідомляє, що всі заручники в готелі Radisson у Малі звільнені.

"В готелі більше немає заручників", - повідомив міністр.

Також видання з посиланням на іноземний джерело повідомляє, що в готелі були виявлені тіла 18 загиблих осіб.