ua en ru

Захоплення заручників в Єревані: подробиці спецоперації у Вірменії

Захоплення заручників в Єревані: подробиці спецоперації у Вірменії Фото: Захоплення заручників в Єревані

Поліція проводить спецоперацію після захоплення будівлі патрульно-постової служби

В Єревані (Вірменія) проходить спецоперація зі звільнення заручників. Сьогодні з ранку група озброєних людей захопила будівлю однієї з частин полку патрульно-постової служби поліції в районі Еребуні. Тепер поліцейські намагаються звільнити заручників. РБК-Україна стежить за останніми соощениями про спецоперації у Вірменії.

Захоплення будівлі поліції

Захоплення будівлі поліції в Єревані стався вранці в неділю, 17 липня. Як повідомлялося, вчинили його представники опозиції вимагали відставки влади Вірменії та звільнення координатора вірменської опозиційної громадянської ініціативи "Установчий парламент" Жирайра Сефиляна, який перебуває під арештом за звинуваченням у незаконному придбанні та зберіганні зброї.

Переговори із загарбниками

Правоохоронні органи Вірменії намагалися вести переговори з озброєними людьми, які захопили будівлю поліції, про їх здачу владі. Втім, про те, призвели переговори хоч до якихось результатів, не повідомлялося. Зате вдалося з'ясувати, що в заручниках знаходяться близько 25 осіб, серед яких заступник голови поліції Вардан Єгіазарян і заступник начальника поліції Єревана Валерій Осіпян, а також близько восьми поліцейських.

Дезінформація про повстання

Служба національної безпеки Амрении опублікувала заяву, згідно з яким у країні поширюють дезінформацію про "початок збройного повстання" у зв'язку із захопленням будівлі поліції в Єревані. "РНБ Вірменії офіційно заявляє, що поширювана інформація абсолютно не відповідає дійсності", - йдеться в заяві. Пізніше РНБ назвало захоплення заручників в Єревані терактом.

Звільнення частини заручників

В результаті виробленої спецоперації днем вдалося звільнити двох заручників. Крім того в цей же час з'явилася інформація про двох поранених і одного убитого в ході захоплення будівлі поліцейського.

Перекриття доріг

У рамках спецоперації в Єревані поліція Вірменії взяла під контроль всі автомагістралі країни. "Севанская траса в районі міста Абовяна закрита, щоб у столицю Вірменії не в'їхало велика кількість людей. У Єреван можуть проїхати тільки окремі автомобілі. Проте в цілому поліція перешкоджає проникненню людей в Єреван щоб уникнути заворушень. В даний час правоохоронні органи закрили також всі дороги, що ведуть в громаду Еребуні", - йдеться в повідомленні вірменських ЗМІ.

Звільнення ще одного заручника

Група озброєних людей, напередодні захопила заручників у Єревані, звільнила ще однієї людини.

Однак, після звільнення цього заручника прихильники опозиції продовжують утримувати ще п'ятеро, серед них заступник начальника поліції Вірменії Вардан Єгіазарян і заступник голови поліції Єревана Валерій Осіпян.

Зазначимо, що вчора в результаті проведеної спецоперації вдалося звільнити двох заручників.