ua en ru

Захоплення підприємства під Києвом: порушено справу через бездіяльність поліції

Захоплення підприємства під Києвом: порушено справу через бездіяльність поліції Фото: прокуратура

Внаслідок службової недбалості поліцейських в с. Крюківщина, загинула людина

Прокуратура Київської області порушила справу щодо бездіяльності поліцейських під час захоплення підприємства під Києвом в с.Крюківщина. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури.

"Прокуратурою Київської області встановлено, що внаслідок непрофесійного та неналежного виконання своїх службових обов’язків працівниками поліції, під час резонансного захвату підприємства в с.Крюківщина, загинула людина", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, встановлено, що працівникам Києво-Святошинського відділу ГУНП в Київській області стало відомо про можливі протистояння та сутички за участі сотні озброєних людей на території товариста майже за добу до початку подій.

"Проте, працівники поліції не відреагували належним чином на неодноразові повідомлення про зухвале захоплення підприємства - вони не протистояли та не втручались у незаконні дії озброєних молодиків. Як наслідок, бездіяльність правоохоронців призвела до вбивства людини", - йдеться у повідомленні.

Зважаючи на бездіяльність поліцейських та настання тяжких наслідків, прокуратурою Київської області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України, у рамках якого прокуратура надасть правову оцінку діям кожного з правоохоронців.

Нагадаємо, 5 вересня прокуратура Київської області порушила кримінальну справу за фактом спроби захоплення підприємства в Крюковщине під Києвом, у результаті якої загинула людина.