ua en ru

Захоплення Мін’юсту може негативно позначитися на "антикризових переговорах", - МЗС

Захоплення Мін'юсту активістами Євромайдану може негативно позначитися на проведенні переговорах між владою та опозицією для врегулювання політичної кризи в країні.

Захоплення будівлі Міністерства юстиції України (Мін'юсту) активістами Євромайдану може негативно позначитися на проведенні переговорах між владою та опозицією для врегулювання політичної кризи в країні. Про це сьогодні повідомив під час телефонних розмов з главами зовнішньополітичних відомств Німеччини, Швеції та Польщі міністр закордонних справ України Леонід Кожара, передає прес-служба МЗС.

У прес-службі зазначають, що раніше сьогодні, 27 січня 2014 р., Кожара провів телефонні розмови з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайєром, міністром закордонних справ Королівства Швеція Карлом Більдтом та міністром закордонних справ Республіки Польща Радославом Сікорським.

Під час телефонних розмов міністр поінформував свої колег про останній розвиток подій в Україні, зокрема "про захоплення радикально налаштованими силами будівлі Міністерства юстиції України, що може негативно позначитися на подальшому проведенні антикризових переговорів, а також спричинити ускладнення загальної внутрішньополітичної ситуації в країні", - зазначають в міністерстві.

Зазначимо, раніше міністр юстиції Олена Лукаш заявила, що вимагатиме введення надзвичайного стану в Україні, якщо найближчим часом активісти не звільнять будівля Мін'юсту.

Нагадаємо, вчора, 26 січня 2014 р., ктивісти "Спільної справи" захопили будівлю Міністерства юстиції України на вул. Городецького, 13. При цьому лідер "Спільної справи" Олександр Данилюк заявив, що не має наміру звільняти будівлю міністерства, оскільки вважає чинну владу нелегітимною.