ua en ru

Захоплення лівійського літака: розвиток подій

Захоплення лівійського літака: розвиток подій Фото: літак лівійської Afriqiyah Airways

Захоплений лівійський літак приземлився на Мальті

Лівійський літак Afriqiyah Airways A320, що здійснював рейс з Сабхы в Тріполі, був захоплений невідомими і здійснив посадку на Мальті. РБК-Україна стежить за розвитком подій.

Угон лівійського літака

Інформація про захоплення лівійського літака була опублікована виданням Times of Malta. Повідомлялося, що на борту перебували 118 чоловік, правда, незрозуміло, скільки з них пасажирів, а скільки - членів екіпажу. Згідно з отриманими виданням даними, літак здійснював переліт з Сабхы в Тріполі, приземлився на Мальті. Побічно це підтвердив і прем'єр-міністр Джозеф Мускат у своєму Twitter.

"Поінформований про можливу ситуацію з викраденням літака внутрішніх лівійських авіаліній, що прибув на Мальту. Служби безпеки та надзвичайних ситуацій перебувають у готовності", - повідомив мальтійська прем'єр.

Також саме він пояснив, що рейс прямував з Сабхі в Тріполі - спочатку повідомлялося, що він і летів на Мальту.

Погроза підірвати захоплений лівійський літак

За повідомленням Reuters, невідомі, угнавшие лівійський літак, заявили про загрозу підірвати його. У свою чергу Times of Malta заявили, що викрадач один і він загрожує підірвати захоплений лівійський літак ручною гранатою. Він запропонував екіпажу виконати його умови і пообіцяв відпустити пасажирів, однак про які саме умови йдеться, поки що не повідомляється.

Викрадач лівійського літака виявився прихильником Кадаффі

Угон лівійського літака, за даними Times of Malta, скоїв прихильник екс-диктатора Лівії Муммар Каддафі, який загинув у результаті революції в країні в 2011 році. Про це викрадач, нібито, заявив сам.

У той же час FlightRadar повідомив, що аеропорт Мальти в даний момент закритий для прийому і відправлення літаків.

Переговори з викрадачем лівійського літака

Міжнародні медіа повідомили про те, що міністр транспорту Лівії в даний момент веде переговори з чоловіком, який захопив лівійський літак. Подробиці переговорів не повідомляється. Можна очікувати, що найближчим часом до них приєднаються і офіційні представники Мальти, на території якої розгортаються події.

Фото захопленого лівійського літака

Sky News Arabia у своєму Twitter опублікувала нові та більш якісні фото захопленого лівійського літака.

Загарбники лівійського літака погодилися відпустити заручників

Захоплення лівійського літака може скоро благополучно вирішиться! Malta Today повідомляє, що викрадачі погодилися відпустити всіх пасажирів. Мало того - вони прийняли рішення здати зброю правоохоронцям. Втім, поки що говорити про стабілізацію ситуації рано.

До речі, як повідомив прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат у своєму Twitter, в захопленому лівійському літаку знаходилися 7 членів екіпажу і 111 пасажирів, серед яких 82 чоловіки, 28 жінок і 1 дитина.

Звільнені перші 25 заручників лівійського літака

Перші 25 пасажирів захопленого лівійського літака звільнені! Про це прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат написав у своєму Twitter. В цю групу, за його словами, увійшли жінки і діти. Раніше повідомлялося також, що на борту літака знаходиться член лівійського парламенту.

Історія з захопленням лівійського літака завершилася

Викрадачі лівійського літака покинули борт і здалися поліції! Перед цим вони відпустили всіх пасажирів і майже всіх членів команди. З остававшимися вони разом вийшли з літака. Як повідомив прем'єр-міністр Мальти Джозеф Мускат, викрадачі були обшукані і взяті під варту.

Нагадаємо, повідомлення про те, що невідомі терористи захопили лівійський літак і посадили його в Мальті, вдень з'явилася в п'ятницю, 23 грудня.