ua en ru

Захаров не балотуватиметься повторно на посаду омбудсмена

Співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров не буде повторно балотуватися на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини, повідомляє "5 канал".

Захаров вважає, що нинішній склад Верховної Ради його ніколи не обере. Окрім того, опозиція, за його словами, вже збирає підписи за іншу кандидатуру - Катерини Левченко, керівника міжнародного жіночого центру "Ла страда - Україна".

Проте оберуть, вважає Захаров, усе одно представника уряду в Європейському суді з прав людини Валерію Лутковську, висунуту Партією регіонів.

Нагадаємо, народні депутати не змогли обрати омбудсмена. Результати підрахунку голосів показали, що не один з кандидатів не набрав 226 голосів.

Зазначимо, кандидатуру Захарова в ВР внесли фракції БЮТБ і НУ-НС на початку лютого 2012 р. Пізніше у Партії регіонів заявили, що будуть підтримувати в якості кандидата на посаду омбудсмена Валерію Лутковську.

Проте Комітет Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин на своєму засіданні схвалив на заміну Ніні Карпачової кандидатуру Євгена Захарова.

У той же час ПР з іншими фракціями більшості вже зібрала понад 226 підписів за обрання омбудсменом Валерії Лутковської.