ua en ru

Захарченко в 13:30 виступить в Раді щодо ситуації у Врадіївці

Спікер Верховної Ради (ВР) України Володимир Рибак заявив, що міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко планує виступити зі звітом у парламенті сьогодні в ході вечірнього засідання.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко виступить у Верховній Раді (ВР) України сьогодні в 13:30. Про це в ході пленарного засідання заявив спікер ВР Володимир Рибак.

"Міністр Захарченко буде сьогодні в парламенті в 13:30", - заявив Рибак.

Заслухати звіт Захарченка вимагає опозиція. Приводом для цього стали скандальні події у Врадіївці Миколаївської області, де два міліціонера і таксист зґвалтували жінку.

"Я особисто звертаюся до голови Верховної Ради України і фракції Партії регіонів... Міністр внутрішніх справ України Захарченко - це ваш ставленик. Тому, якщо ви хочете, щоб парламент сьогодні працював, знайдіть і в терміновому порядку забезпечте поява міністра в парламенті із звітом... Ми вимагаємо звіту міністра Захарченка, чому сьогодні міліція ґвалтує", - заявив сьогодні Арсеній Яценюк.

Глава фракції "Удар" Віталій Кличко в свою чергу заявив, що виступає за відставку Захарченка. "Міністр МВС повинен прийти сьогодні до парламенту і відзвітувати по кричущому випадку зі згвалтуванням в Миколаєві, а також за всіма фактами протиправних дій правоохоронних органів по всій країні. Ми бачимо, що останнім часом таких фактів все більше. Тільки за останній тиждень були зафіксовані факти нападу на журналістів, побиття у Первомайську... І все це за участю міліції", - заявив він.

Кличко впевнений, що тут мова повинна йти не тільки про відставку міліцейського складу. "Правоохоронні органи перетворюються в злочинні угруповання... За це персональну відповідальність повинен нести особисто міністр Захарченко", - сказав Кличко.

Раніше сьогодні стало відомо, що Захарченко відсторонив від займаної посади начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка та керівника Врадіївського райвідділу міліції.

Нагадаємо, 26 червня троє чоловіків затягли в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину К., вивезли її до лісосмуги біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били.

В даний час постраждала знаходиться у відділенні нейрохірургії ЛШМД м. Миколаєва. У неї діагностовано відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні забої та гематоми. Жінці вже зроблені дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства заявила, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції. Також брав участь у побитті таксист.

Вчора суд заарештував двох підозрюваних у зґвалтуванні жінки у смт Врадіївка. Один із заарештованих - міліціонер. Він є племінником прокурора Заводського району міста Миколаєва. Цю інформацію вчора підтвердили в ГПУ.

Місцеві жителі вийшли на протест проти свавілля міліції. Люди вважають, що ще одного учасника злочину, який є співробітником МВС, безпідставно залишили на волі. Вчора місцеві жителі закидали міліцейський відділок камінням, кілька разів дільницю брали штурмом.

ЗМІ пишуть, що один з підозрюваних в згвалтуванні є похресником начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка.