ua en ru

Захарченко повідомив послу США, що МВС незрозуміло, з ким вести переговори

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявляє про готовність до мирного вирішення конфлікту.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко заявляє про готовність до мирного вирішення конфлікту. Проте не зрозуміло, з ким починати діалог, хто має достатньо впливу на всі групи протестувальників, щоб забезпечити виконання домовленостей, сказав сьогодні він під час під час телефонної розмови із послом США Джеффрі Пайеттом, повідомляє прес-служба МВС України.

Пайєтт закликав МВС до прямих перемовин з представниками Майдану, тими хто його безпосередньо очолює.

Захарченко нагадав, що МВС України завжди було і залишається готовим до мирного вирішення конфлікту, і не раз вже до цього закликало. Проте не зрозуміло, з ким починати діалог, хто має достатньо впливу на всі групи протестувальників, щоб забезпечити виконання домовленостей. Захарченко запевнив Пайєтта, що міліція продовжуватиме діяти стримано, не піддаючись на незначні провокації, та готова обговорювати шляхи вирішення, якщо лідери протестів визначаться хто має повноваження вести такі перемовини. Проте він наголосив, що на Майдані присутні і радикальні сили, а з екстремістами не ведуть перемовин ніде у світі.

Посол наголосив, що зараз, під час таких важливих перемовин між владою та опозицією, дуже важливо зберегти спокій.

"Міністр запевнив, що міліція утримується від застосування сили, але, на жаль, з іншого боку перемир'я не знаходить підтримки, і на міліцію знову здійснюються напади", - йдеться у повідомленні.