ua en ru

Захарченко закликає не допустити агресії під час проведення вуличних акцій

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко звернувся до громадян України із закликом не допустити будь-яких приводів до агресивних дій, непокори до виконання вимог чинного законодавства, насамперед - з боку молодого покоління і студентів.

Міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко (на фото) звернувся до громадян України із закликом не допустити будь-яких приводів до агресивних дій, непокори до виконання вимог чинного законодавства, насамперед - з боку молодого покоління і студентів. Про це повідомляє прес-служба МВС України.

"Ми разом з вами не маємо допустити будь-яких приводів до агресивних дій, непокори до виконання вимог чинного законодавства, насамперед - з боку молодого покоління, студентів", - наголосив Захарченко.

Він також зазначив, що сьогодні в Інтернеті та ЗМІ поширюються окремі заклики до радикальних дій, які виходять за рамки правового поля.

"Від працівників міліції вимагаю діяти винятково в рамках закону і адекватно ситуації, що складається. Одночасно закликаю організаторів мирних зібрань, політичних лідерів, народних депутатів усвідомити також і свою міру відповідальності за неухильне дотримання законів України", - резюмував глава МВС.

Нагадаємо, сьогодні протягом дня у ЗМІ активно циркулюють чутки про можливі провокації і силові акції у центрі Києва.

Як повідомлялося, організатори Євромайдану мають намір поінформувати учасників акції протесту проти припинення укладення Угоди про асоціацію про подальші плани дій о 19:00.

Станом на 16:30 на Євромайдані перебувають близько 20 тис. мітингувальників за євроінтеграцію. У цей час на Майдані Незалежності сталася штовханина між бійцями "Беркута" і мітингувальниками, передає кореспондент РБК-Україна. Інцидент почався після того, як правоохоронці стали відтісняти учасників Євромайдану від автомобілів зі звуковою апаратурою.

Раніше столична міліція розпочала кримінальне провадження за фактом побиття журналіста в Маріїнському парку.

Зазначимо, що Amnesty International звинувачує українську владу в обмеженні прав демонстрантів на Євромайданах.

Нагадаємо, сьогодні на Майдані Незалежності в Києві проходитиме масштабний мітинг на підтримку європейської інтеграції. При цьому активісти Євромайдану планують фінальну акцію на неділю, 1 грудня.