ua en ru

Захарченко перервав відпустку для залагодження ситуації з демонстрантами з Врадіївки

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко перервав відпустку для залагодження ситуації з демонстрантами з Врадіївки. Про це журналістам заявив заступник начальника прес-служби Міністерства внутрішніх справ Іван Бабаєв, передає кореспондент РБК-Україна.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко перервав відпустку для залагодження ситуації з демонстрантами з Врадіївки. Про це журналістам заявив заступник начальника прес-служби Міністерства внутрішніх справ Іван Бабаєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністр перервав свою відпустку і перебуває на робочому місці", - заявив Бабаєв.

За його словами, міністр перервав відпустку, щоб розібратися в ситуації з демонстрантами з Врадіївки.

Також Бабаєв додав, що Захарченко готовий зустрітися з мітингувальниками з Врадіївки, які виступають проти свавілля міліції. При цьому він зазначив, що серед пікетувальників під МВС немає демонстрантів з Врадіївки.

Він зазначив, що демонстранти з Врадіївки тільки йдуть, а мітинг під МВС - політична акція.

Читайте також: Начальника УМВС в Миколаївській області Парсенюка звільнили з органів МВС

Раніше в рамках розслідування дій міліції щодо подій у Врадіївці Захарченко звільнив низку високопоставлених осіб в місцевих органах МВС. Зокрема керівник управління Міністерства внутрішніх справ в Миколаївській області Валентин Парсенюк був звільнений з займаної посади та з органів МВС взагалі справи про зґвалтування у Врадіївці.

Приводом для звільнень стали скандальні події у Врадіївці Миколаївської області, де два міліціонери і таксист зґвалтували жінку. Інцидент викликав неабиякий резонанс, а місцеві жителі в прямому сенсі слова повстали проти "свавілля міліції".

Нагадаємо, 26 червня троє чоловіків затягли в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину Крашкову, вивезли її до лісосмуги біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били.

В даний час постраждала знаходиться у відділенні нейрохірургії ЛШМД м. Миколаєва. У неї діагностовано відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні забої та гематоми. Жінці вже зроблені дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Читайте також: Янукович вимагає термінового розслідування зґвалтування у Врадіївці

Жертва насильства заявила, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції. Також брав участь у побитті таксист.

Суд заарештував трьох підозрюваних у зґвалтуванні жінки у смт Врадіївка. Два із заарештованих - міліціонери. Один з них є племінником прокурора Заводського району міста Миколаєвао другий - хрещеником звільненого сьогодні Парсенюка.

Місцеві жителі вийшли на протест проти свавілля міліції. Місцеві жителі закидали міліцейський відділок камінням кілька разів ділянку брали штурмом. Потім був організований марш на Київ, щоб змусити МВС довести розслідування до кінця.