ua en ru

Захарченко пообіцяв захопити Маріуполь і Слов'янськ

Захарченко пообіцяв захопити Маріуполь і Слов'янськ Фото: Олександр Захарченко

Глава ДНР пророкує Україні новий Майдан і зміну влади

Глава самопроголошеної "Донецької народної республіки" (ДНР) Олександр Захарченко пообіцяв захопити Маріуполь і Слов'янськ Донецької області. Про це він заявив в інтерв'ю сепаратистському виданню "Политнавигатор".

"Маріуполь і Слов'янськ ми обов'язково звільнимо... В лавах армії ДНР б'ється багато бійців з цих міст", - заявив Захарченко.

Він заявив, що бойовики прагнуть, як мінімум, захопити всю Донецьку область.

"Я вже не раз говорив, що програма-мінімум - це ДНР в межах колишньої Донецької області. Власне, досягнення цієї мети багато в чому стане і так званим "примусом до миру", - сказав лідер ДНР.

Він стверджує, що в разі захоплення бойовиками всій Донецькій області, в Києві може початися новий Майдан, що призведе до зміни влади.

"Можливо, з ними ми зможемо знайти спільну мову", - зазначив ватажок донецьких бойовиків Захарченко.

При цьому він підкреслив, що про захоплення сепаратистами всього південного сходу України (проект "Новоросія") говорити поки рано.

Нагадаємо, раніше глава так званої "Луганської народної республіки" (ЛНР) Ігор Плотницький заявив, що бойовики збираються захопити всю Луганську область.

"Ми свого не віддамо. Ми ніколи не відмовлялися і не відмовляємося від своїх північних територій. Пройде час - і ми їх заберемо. Ми сподіваємося на те, що зможемо вирішити це питання політичним шляхом. Якщо ні - ну що ж, ми готові їх повернути ", - заявив Плотницький.

Варто відзначити, чтотрехсторонняя контактна група на переговорах у Мінську домовилася про "стійкому" припинення вогню на Донбасі з 1 вересня.

"Група вважає необхідним з початком навчального року забезпечити стійке припинення вогню на лінії зіткнення на період першого тижня в школі", - сказав спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдик.

Також він зазначив, що сторони обміняються інформацією про розташування навчальних закладів поблизу лінії зіткнення.