ua en ru

Захарченко відсторонив начальника УМВС України в Миколаївській обл. та керівника Врадієвського райвідділу міліції

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко відсторонений від займаної посади начальник УМВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк та керівник Врадієвського райвідділу міліції. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

Наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченко відсторонений від займаної посади начальник УМВС України в Миколаївській області Валентин Парсенюк (на фото) та керівник Врадієвського райвідділу міліції. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України (МВС).

"Таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що інформація про напад на місцеву жительку за участі працівників міліції була надана керівництву МВС не в повному обсязі, що не дозволило швидко та об'єктивно розібратися у ситуації та призвело до заворушень", - йдеться в повідомленні.

Тимчасово виконуючим обов'язки керівника обласної міліції призначено першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС України Сергія Поготова, який вже знаходиться на місці.

Розпочате службове розслідування. У Врадієвці працюють фахівці основних підрозділів апарату МВС. Також на місце виїхала комісія на чолі з начальником Головного штабу Володимиром Березаном.

Як зазначають у МВС, відомство зацікавлено в об'єктивному та неупередженому розгляді всіх обставин подій у Миколаївській області, та закликає людей не піддаватися на провокації політиків, які підбурюють на протиправні дії.

За фактом нападу на Врадієвський райвідділ міліції розпочате кримінальне провадження за частиною четвертою статті 296 (хуліганство, скоєне групою осіб) та за частиною першою статті 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 26 червня троє чоловіків затягли в автомобіль 29-річну мешканку смт Врадіївка Ірину К., вивезли її до лісосмуги біля села Сирове і зґвалтували. По дорозі і на місці зґвалтування дівчину жорстоко били.

В даний час постраждала знаходиться у відділенні нейрохірургії ЛШМД м. Миколаєва. У неї діагностовано відкриті переломи черепа в декількох місцях, різані рани голови, обличчя, множинні забої та гематоми. Жінці вже зроблені дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства заявила, що її побили і зґвалтували два офіцери міліції. Також брав участь у побитті таксист.

Вчора суд заарештував двох підозрюваних у зґвалтуванні жінки у смт Врадіївка. Один із заарештованих - міліціонер. Він є племінником прокурора Заводського району міста Миколаєва. Цю інформацію вчора підтвердили в ГПУ.

Місцеві жителі вийшли на протест проти свавілля міліції. Люди вважають, що ще одного учасника злочину, який є співробітником МВС, безпідставно залишили на волі. Вчора місцеві жителі закидали міліцейський відділок камінням, кілька разів дільницю брали штурмом.

ЗМІ пишуть, що один з підозрюваних в згвалтуванні є похресником начальника УМВС України в Миколаївській області Валентина Парсенюка.