ua en ru

Захарченко обговорив з комісаром РЄ з прав людини залучення громадських формувань до охорони правопорядку, - МВС

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) відбулася зустріч в.о. міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та комісара Ради Європи (РЄ) з прав людини Нільс Муйжниекса.

У Міністерстві внутрішніх справ (МВС) відбулася зустріч в.о. міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та комісара Ради Європи (РЄ) з прав людини Нільс Муйжниекса. Про це повідомляє прес-служба МВС.

Присутні обговорили проблему ідентифікації правоохоронців під час охорони громадського порядку, а також травми, отримані співробітниками правоохоронних органів і мітингувальниками в результаті заворушень. Особливо було відзначено, що спеціально удари по голові правоохоронцями не наносяться і що кулі можуть рикошетом, а також, що таке зброя прицільно не використовується.

Окремо порушувалося питання залучення громадських формувань з охорони громадського порядку спільно з правоохоронцями. У зв'язку з останнім, Захарченко зазначив, що в державі є закон "Про участь громадян в охороні громадського порядку і державного кордону", згідно з яким громадські формування з охорони громадського порядку створюються і діють у взаємодії з правоохоронними органами. Крім цього, мають право створювати громадські об'єднання для участі в охороні громадського порядку, сприяння органам місцевого самоврядування та правоохоронним органам.

У повідомленні прес-служби наголошується, що на виконання зобов'язань України, які визначаються з її членства в РЄ, МВС постійно веде інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо необхідності використання попереднього ув'язнення лише у виняткових випадках.

Захарченко обговорив з комісаром РЄ з прав людини залучення громадських формувань до охорони правопорядку, - МВС

Фото: МВС України