ua en ru

Захарченко звернувся до громадян України щодо сьогоднішньої ситуації в Україні

Голова Міністерства внутрішніх справ (МВС) Віталій Захарченко звернувся до громадян України щодо сьогоднішньої ситуації в Україні. Текст звернення опубліковано на сайті МВС.

"Кожен громадянин, якому не байдуже майбутнє нашої країни, розуміє: сьогодні приймаються доленосні рішення щодо стратегічного розвитку нашої держави. У суспільстві висловлюються різні погляди стосовно цього. Думка кожного з вас дуже важлива. Але всі рішення повинні бути виважені та ґрунтуватися на національних інтересах. В Інтернет-просторі та у засобах масової інформації розповсюджуються окремі заклики до радикальних дій, що виходять за рамки правового поля, - заявив Захарченко. - Я розраховую на мудрість та виваженість нашої спільноти, взаємоповагу та толерантне ставлення до поглядів один одного. Запевняю, що органи внутрішніх справ готові виконати основну свою функцію - забезпечити громадський порядок і безпеку громадян".

Голова МВС також заявив, що вимагає від працівників міліції діяти виключно в рамках закону та адекватно ситуації, що складається.

"Одночасно закликаю організаторів мирних зібрань, політичних лідерів, народних депутатів усвідомити також і свою міру відповідальності за неухильне дотримання законів України. Ми разом із вами не повинні допустити будь-яких приводів до агресивних дій, непокори до виконання вимог чинного законодавства, насамперед - з боку молодого покоління, студентів", - підкреслив Захарченко.