ua en ru

Захарченко не планує йти у відставку, - МВС

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко з посади не піде, щоб не залишати ситуацію у Врадіївці (Миколаївська обл.) напризволяще. Про це заявив в.о. начальника управління зв'язків з громадскістю МВС України Сергій Бурлаков, повідомляє телеканал ТВі.

"Відставка - це все одно, що піти з поля бою й пустити все на самотік. Міністр поставив чітку задачу: розібратися у цій ситуації й докласти всіх зусиль, щоб вона більше не повторилася", - заявив Бурлаков.

Разом з тим, МВС не рекомендує громадянам брати участь у масових акціях проти правоохоронних органів, що мають місце у Врадіївці.

"Фактично зараз причин хвилюватися немає, слідство триває, ми всіх інформуємо. Туди виїхала наша комісія, щоб допомогти людям розібратися, троє затриманих знаходяться під вартою, необхідні експертизи призначені. Ми закликаємо не йти слідом за тими, хто закликає до свавілля і порушень громадського порядку, тому що за це передбачена відповідальність. Слідування голосними закликами може погано закінчитися", - сказав Бурлаков.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович зажадав прийняти "принципові кадрові рішення" у справі в смт Врадіївка.