ua en ru

Захарченко гарантує, що міліція не буде розганяти Майдан і переслідувати протестувальників

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко гарантує, що міліція не буде розганяти учасників Євромайдану і переслідувати учасників протесту на вулиці Грушевського в Києві.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко гарантує, що міліція не буде розганяти учасників Євромайдану і переслідувати учасників протесту на вулиці Грушевського в Києві. Про це йдеться в заяві Захарченка.

«До громадян звернулася Генеральна прокуратура України. Якщо присутні на вул. Грушевського приймуть цю пропозицію і покинуть небезпечну територію, органи внутрішніх справ не будуть здійснювати жодних заходів щодо переслідування цих людей. Крім того, гарантую, що міліція не буде вживати силових дій по звільненню Майдану Незалежності», - зазначив Захарченко.

Він закликав правоохоронців бути стриманою, не реагувати на дрібні провокації, проявити витримку.

«Ми завжди виступали за мирне врегулювання ситуації. Народ України здатний вирішувати складні конфлікти і не раз це демонстрував. Я сподіваюся, що розсудливість обох сторін переможе емоції і, нарешті, припинить нікому не потрібне протистояння», - резюмував міністр.

Нагадаємо, лідер партії «Свобода» Олег Тягнибок заявив, що 23 січня опозиція домовилася з Президентом Віктором Януковичем, що всі затримані учасники акції протесту на Грушевського будуть відпущені.