ua en ru

Через забруднене повітря у світі щорічно гинуть 7 млн ​​осіб, - ВООЗ

Через забруднене повітря у світі щорічно гинуть 7 млн ​​осіб, - ВООЗ Фото: забруднення повітря (pixabay.com)

У 2016 році було зафіксовано 4,2 млн смертей через наслідки від проживання у забрудненому середовищі

У всьому світі щорічно через наслідки впливу забрудненого повітря гинуть близько семи мільйонів осіб. Про це сказано на сайті Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Згідно з інфографікою організації, у це число входять люди, які вдихають повітря і на вулиці, і у себе вдома. Зазначено, що з них 21% помирає через пневмонію, 20% - від нападів, 34% - від ішемічної хвороби серця, 19% - від хронічних захворювань легенів, 7% - від раку легенів.

Відзначається, що в групі найбільшого ризику знаходяться діти, жінки, які проводять час на кухні, а також ті, хто працює на вулиці.

Зазначено, що в 2016 році було зафіксовано 4,2 млн смертей через наслідки від проживання у забрудненому середовищі. В цей же період 3,8 млн людей померли від наслідків споживання повітря, забрудненого токсичними маслами, які виділяються при готуванні, і іншими домішками. Статистика ВООЗ свідчить, що дев'ять з десяти чоловік дихають повітрям із сильним рівнем забруднення.

Нагадаємо, раніше голова Мінекології Остап Семерак заявив, що Україна займає зараз одне з п'яти місць за кількістю смертей через забруднення повітря.