ua en ru

ЗАЕС, йодна профілактика і робота хабів: в ОВА розповіли про ситуацію в Запорізькій області

ЗАЕС, йодна профілактика і робота хабів: в ОВА розповіли про ситуацію в Запорізькій області Фото: російський військовий (Getty Images)

Ситуація в Запорізькій області залишається складною. Жителів Енергодара і працівники ЗАЕС розповіли, що обстріли станції ведуться локалізовано, з коротким проміжком між пострілом і вибухом, страждає обладнання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Запорізьку Telegram.

Йодна профілактика

В ОВА нагадали, що влада опрацьовує питання, пов'язані з безпекою громадян, додаткові медикаменти для йодної профілактики. Використовувати препарат профілактики йоду без спеціальної команди заборонено. Обласна влада опрацювала всі 5 рівнів забруднення та план дій для населення. На 5 рівні забруднення оголошується обов'язкова евакуація для всього населення.

Евакуація людей із зони активних бойових дій

Окремим питанням є обов'язкова евакуація населення з територій, де ведуться активні бойові дії. Люди не завжди відповідально ставляться до свого здоров'я і здоров'я своїх дітей. По певних територіях рішення вже приймаються. З наближенням зими всі тимчасово окуповані території залишаться без опалення через відсутність газопостачання. Жити в багатоповерхівках без опалення неможливо, тому потрібно готуватися до евакуації.

Ситуація з в'їздом на окуповані території

Говорячи, про нещодавній скандал з приводу злочинних схем пов'язаних з виїздом з підконтрольної на тимчасово окуповану територію, всі зроблені заяви надалі матимуть результат. Така ситуація не має місця, особливо в сучасних реаліях.

Робота районних хабів

Водночас обласна влада продовжує допомагати людям виїжджати в більш безпечні місця, забезпечуючи їх усім необхідним і створюючи комфортні умови для проживання. Так, за минулу добу виїхало 1615 осіб, серед яких 409 - діти. Евакуйовані - жителі Запорізької, Херсонської та Донецької областей. А для створення зручних умов створені спеціальні районні хаби, в яких опрацьовують проблемні питання і налагоджують систему. Зараз робота побудована так, що місцева влада безпосередньо спілкується зі своїми людьми, об'єднуючи і підтримуючи один одного.

Нагадаємо, що росіяни вночі 27 серпня обстріляли Запоріжжя. Влада зафіксувала 16 прильотів. Постраждали зокрема Гуляйпільська, Оріхівська, Степногірська, Комишівська та Новоолександрівська громади.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.