ua en ru

Заборгованість "Укрнафти" перед держбюджетом зросла до 10,4 млрд грн

Заборгованість "Укрнафти" перед держбюджетом зросла до 10,4 млрд грн Фото: голова правління "Укрнафти" Марк Роллінз

При цьому дебіторська заборгованість компанії становить понад 18,6 млрд грн

Заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом в частині сплати податків і зборів з серпня 2014 року по 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд грн. Про це йдеться в листі НАК "Нафтогаз України" на адресу Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, текст якого має РБК-Україна.

"Заборгованість перед державним бюджетом за податками, зборами (обов'язковими платежами), які утворилися з серпня 2014 року станом на 01.01.16 становить 10,4 млрд грн, у тому числі 8,4 млрд грн з рентної плати за користування надрами для видобування природного газу, нафти і газового конденсату, 1,3 млрд грн з авансових внесків з податку на прибуток та понад 0,6 млрд грн з податку на додану вартість", - йдеться в документі.

Також наголошується, що в 2015 р. компанія використала право надання розстрочки поточних грошових зобов'язань та податкового боргу (відповідно до Податкового кодексу відносно).

"Але внаслідок невиконання Товариством умов закріплених у договорах з фіскальними органами про розстрочення поточних податкових зобов'язань і податкового боргу контролюючий орган скасував усі рішення про розстрочення", - наголошується в документі.

При цьому рівень виконання нарахованих протягом 2015 р. податкових зобов'язань становить 35%, що нижче відповідного показника 2014 р. в 2,5 рази.

За даними "Нафтогазу", за станом на 1 січня 2016 р., дебіторська заборгованість "Укрнафти" становить 18,676 млрд грн.

"Повернення навіть 50% існуючої дебіторської заборгованості дозволить суспільству розрахуватися з державним бюджетом за податками, зборами", - зазначили в НАК.

Заборгованість "Укрнафти" перед держбюджетом зросла до 10,4 млрд грн

Заборгованість "Укрнафти" перед держбюджетом зросла до 10,4 млрд грн

лист "Нафтогазу" на адресу МЕРТ

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів на цьому тижні проведе нараду щодо розрахунків "Укрнафти".