ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 709 млн гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 709 млн гривень Фото: заборгованість за газ перед "Нафтогазом" трохи скоротилася (minenergo.com.ua)

Заборгованість перед "Нафтогазом" становить 31,3 млрд грн

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ зменшилася на 709 млн гривень (2,2%). Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"станом на 19 грудня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 31,3 млрд гривень. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилася на 709 млн гривень (2,2%)", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, близько 79% від загальної суми заборгованості складає борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії. Крім того, близько 12% становить борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії, а близько 9% - борг прямих промислових споживачів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ станом на 12 грудня 2017 року становить 32 млрд гривень.