ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилась на 5,2 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" збільшилась на 5,2 млрд гривень Фото: "Нафтогаз України" (minenergo.com.ua)

Заборгованість перед "Нафтогазом" складає 32 млрд грн

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" за використаний природний газ збільшилась на 5,2 млрд гривень (19,6%). Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

"Станом на 12 грудня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 32 млрд гривень. В порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 5 231 млн гривень (19,6%)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, близько 79% від загальної суми заборгованості становить борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії. Крім того, близько 12% становить борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії, а близько 9% - борг прямих промислових споживачів.

У НАК повідомляють, що зростання заборгованості ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, використаного у листопаді 2017 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ станом на 5 грудня 2017 року складає 26,7 млрд гривень.