ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 1,4 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась на 1,4 млрд гривень Фото: заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилась

Сумарна заборгованість підприємств складає близько 31,3 млрд гривень

В порівнянні з минулим тижнем, заборгованість підприємств за природний газ перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" зменшилась на 1,4 млрд гривень, або на 4,3%. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Повідомляється, що станом на 24 січня 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 31,3 млрд гривень.

"Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 84% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 7%, борг прямих промислових споживачів - близько 9%", - повідомляє компанія.

Відзначають, що заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилась на 196 млн гривень (5,5%). На даний момент сумарна заборгованість підприємства складає близько 3370 млн гривень.

Нагадаємо, "Нафтогаз" підвищив ціну на газ для промислових споживачів на 21-22%