ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ становить близько 23 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" за газ становить близько 23 млрд гривень Фото: заборгованість підприємств скоротилася на 2%

Заборгованість зменшилася на 478 млн гривень

Заборгованість підприємств перед НАК "Нафтогазом України" за газ станом на 29 листопада 2016 року становить близько 23 млрд гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАК.

"станом на 6 грудня 2016 сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 23 млрд грн. Порівняно з минулим тижнем заборгованість зменшилася на 478 млн грн (2,0%)", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 82% від загальної суми заборгованості. Разом з тим, борг ТЕЦ за газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 10%, борг прямих промислових споживачів - близько 8%.

Крім того, повідомляється, що заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень зменшилася на 94 млн гривень (6%) і становить близько 1 470 млн гривень.

Нагадаємо, Коболєв констатує рекордно високі обсяги поставок газу з Європи.