ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зросла на 4,26 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зросла на 4,26 млрд гривень Фото: НАК "Нафтогаз"

Заборгованість "Київенерго" збільшилася на 1,055 млрд гривень

Станом на 16 лютого 2016 р. сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" становила близько 23,4 млрд гривень, тобто порівняно з минулим тижнем збільшилася на 4,261 млрд грн (22,3%). Про це повідомляє прес-служба компанії.

Таке зростання заборгованості підприємств ТКЕ та ТЕЦ протягом третього тижня місяця є типовим та пояснюється оформленням актів прийому-передачі обсягів газу, спожитого у січні поточного року, а розрахунки населення за послуги з постачання теплової енергії у попередньому місяці здійснюються до 20-го числа поточного місяця.

Борг підприємств ТКЕ та ТЕЦ за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 84% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії, - близько 12%, борг прямих промислових споживачів - близько 4%.

Заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, за минулий тиждень збільшилася на 1,055 млрд гривень (166,1%). Сумарна заборгованість товариства становить близько 1,7 млрд грн.

Нагадаємо, станом на 2 лютого 2016 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ і прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" становила близько 19,9 млрд грн.