ua en ru

Заборгованість споживачів перед "Вінницягазом" досягла 54 млн гривень

Заборгованість споживачів перед "Вінницягазом" досягла 54 млн гривень Газовий вентиль (dtek.com)

На 1 вересня поточного року заборгованість споживачів газу Вінницької області за послуги з розподілу газу перед АТ "Вінницягаз" становить 54 млн гривень. Такі неплатежі вдвічі перевищують борг компанії перед Оператором ГТС за надані послуги балансування, який вже зменшено до 24 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба "Вінницягазу".

"Серед найбільших боржників "Вінницягаз" за надані послуги з розподілу газу - підприємства ТКЕ Вінницької області, які заборгували 18 млн гривень. Також за отримані послуги заборгували побутові споживачі, неплатежі яких складають 31 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

За словами фінансового директора АТ "Вінницягаз" Сергія Кібітлевського, в цьому році на зростання боргів і погіршення розрахунків споживачів вплинув мораторій на застосування штрафних санкцій до боржників, запроваджений урядом через пандемію коронавіруса.

"Наявна тенденція - значне дворазове перевищення боргів споживачів над нашою заборгованістю перед Оператором ГТС. Вона сформована в першій половині року - коли через карантин розрахунки споживачів за послуги доставки газу значно погіршилися. Деякі споживачі помилково прийняли це як сигнал взагалі не платити за комунальні послуги. Хоча насправді йдеться лише про тимчасовий мораторій на нарахування пені", - зазначив Сергій Кібітлевський.

За місяць до початку опалювального періоду "Вінницягаз" закликає клієнтів дотримуватися дисципліни розрахунків, не накопичувати борги і своєчасно розрахуватися за надані послуги. Це безпосередньо впливає на безпеку і надійність газопостачання та розрахунки з Оператором ГТС.