ua en ru

Заборгованість споживачів перед "Миколаївгаз" перевищила 100 млн гривень

Заборгованість споживачів перед "Миколаївгаз" перевищила 100 млн гривень Газова труба (kmu.gov.ua)

Проблема заборгованості за доставку газу продовжує залишатися найбільш актуальною для "Миколаївгазу". Загальна сума заборгованості по всім категоріям споживачів за розподіл природного газу за станом на 19 жовтня 2020 року перевищила 100 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Миколаївгаз".

"Побутові споживачі заборгували газорозподільній компанії 37,9 млн гривень, бюджетні організації – 1,6 млн гривень. Теплопостачальні підприємства за останні півроку накопичили борги в розмірі 61,9 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі зазначили, що проблему заборгованості по підприємствам ТКЕ керівництво "Миколаївгазу" неодноразово озвучувало під час робочих зустрічей в Миколаївській облдержадміністрації та на прес-конференціях в мерії. Керівництво міста і області розуміє проблему і намагається сприяти її вирішенню шляхом звернень до уряду. З побутовими споживачами справи йдуть складніше.

"На початку запровадження карантину держава прийняла закон, що забороняє здійснювати відключення від газопостачання побутових споживачів, нараховувати їм штрафи і пені за несвоєчасну оплату спожитих житлово-комунальних послуг. "Миколаївгаз", як соціально відповідальна компанія, безперебійно продовжує забезпечувати таку життєво необхідну послугу, як доставка газу, щоб споживачі не відчули якогось дискомфорту через відсутність газу (крім випадків проведення аварійно-відбудовних або ремонтних робіт)", - йдеться в повідомленні.

Однак, за словами прес-служби, значна кількість клієнтів компанії, а саме - 31,5 тисяч споживачів, сприйняли мораторій як можливість взагалі не платити за доставку газу, нехтуючи своїми обов'язками.

АТ "Миколаївгаз" нагадує, що своєчасна оплата за послугу з доставки газу - це основне джерело фінансування діяльності газорозподільної компанії.

"Оплачуючи за доставку газу, ви інвестуєте у свій комфорт. Оплата за послуги з розподілу газу - це не "гроші за труби", а життєво необхідний обсяг фінансування, який направляється на повноцінну роботу аварійно-диспетчерської служби "104", утримання у справному технічному стані газорозподільних мереж і споруд на них, модернізацію, капітальні та поточні ремонти, підтримання належного тиску у газорозподільній системі і тп. Все це ми робимо для того, щоб газ був доставлений до кожного нашого клієнта. У Миколаївській області нашими фахівцями обслуговується близько 9 тисяч км газопроводів, по яких газ доставляється до 350 тисяч клієнтів", - розповідає комерційний директор АТ "Миколаївгаз" Віталій Нестеренко.