ua en ru

Заборгованість киян перед "Київенерго" зросла на понад 295 млн гривень

Заборгованість киян перед "Київенерго" зросла на понад 295 млн гривень Фото: ПАТ "Київенерго"

Станом на 1 серпня заборгованість склала 917,4 млн гривень

Заборгованість споживачів столиці за використану електричну енергію перед ПАТ "Київенерго" з початку року збільшилась на 295,7 млн гривень та станом на 1 серпня 2016 року склала 917,4 млн гривень. Лише за липень зростання боргу склало майже 28 млн гривень, повідомляє прес-служба компанії.

"Зазначимо, що протягом півріччя найбільший приріст заборгованості за електроенергію перед компанією продемонстрували підприємства життєзабезпечення міста комунальної форми власності, населення та підприємства й організації, які фінансуються з державного бюджету", - йдеться у повідомленні.


Як зазначається, сумарно заборгованість цих споживачів збільшилась майже на 273,3 млн гривень й досягла 687,9 млн гривень, у тому числі борг АК "Київводоканал" з початку року зріс на 202,6 млн гривень та сягнув 371,7 млн гривень.

"Населення м. Києва з початку поточного року збільшило заборгованість за спожиту електричну енергію перед компанією на 26,6 млн гривень - до 224,9 млн гривень. Збільшення заборгованості відбулося по всіх районах столиці", - повідомляє прес-служба компанії.

Повідомляється, що споживачі Дарницького, Святошинського та Солом’янського районів залишаються найбільшими боржниками за електроенергію перед "Київенерго". Їхня заборгованість станом на 1 серпня становила 32,24 млн гривень, 24,92 млн гривень та 25,87 млн гривень відповідно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заборгованість киян перед "Київенерго" за перше півріччя 2016 перевищила 1,7 млрд гривень.