ua en ru

Затриманим спецназівцям РФ можуть пред'явити нові звинувачення, - СБУ

Затриманим спецназівцям РФ можуть пред'явити нові звинувачення, - СБУ Фото: Маркіян Лубківський

Затримані російські військові розуміють, що не є військовополоненими

У Службі безпеки України (СБУ) не виключають пред'явлення підозри у вчиненні інших злочинів затриманим російським спецназівцям. Про це на брифінгу заявив радник голови СБУ Маркіян Лубківський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Слідство тільки почалося. І воно, ймовірно, буде тривалим, дуже скрупульозним. Я не виключаю, що в рамках цього слідства можуть бути пред'явлені й інші звинувачення. Тобто затриманим може бути висунуто підозру і звинувачення за іншими статтями Кримінального кодексу України", - заявив Лубківський.

Разом з тим, начальник департаменту контррозвідки в сфері інформаційної безпеки СБУ Віталій Найда зазначив, що затримані російські військовослужбовці розуміють, що вони не є військовополоненими.

"Під час спілкування з представниками міжнародних організацій і капітан Єрофєєв, і сержант Александров визнали, що вони не є військовополоненими, що вони розуміють, що затримані в рамках кримінального провадження", - підкреслив Найда.

Нагадаємо, Александров і Єрофєєв були затримані силами АТО в Луганській області 16 травня. Зараз їм висунуто підозру в тероризмі.