ua en ru

Затримані в Донецьку російські диверсанти винні в загибелі людей на зупинці, - Геращенко

Депутат Верховної Ради з фракції "Народний фронт", секретар комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко стверджує, що російська диверсійно-розвідувальна група, яку затримали в Донецьку, причетна до обстрілу зупинки громадського транспорту 22 січня. Про це Геращенко повідомив в Facebook.

"У Донецьку була затримана ДРГ противника. 3 людини з міномета обстрілювали місто, пересуваючись на машині. Всі троє, громадяни РФ - 2 з Краснодара, 1 з Краснодарського краю. Ця інформація переперевірена нашою розвідкою і підтверджується ... Тепер самій ДНР потрібно з'ясувати, хто і навіщо їх заслав до Донецька вбити 13 ні в чому не винних людей і звалити це на українську армію ", - зазначив Геращенко.

На його думку, обстріл тролейбусної зупинки може бути асиметричною відповіддю російських спецслужб на обстріл автобуса в Волновасі, що вперше після аварії "Боїнга" викликав жорстку реакцію світової спільноти.

Нагадаємо, 22 січня стався обстріл тролейбусної зупинки в Донецьку. За даними ДНР, там загинули в результаті 13 осіб. За даними місії ОБСЄ - 8 осіб.

Міноборони України звинуватило в обстрілі бойовиків.