ua en ru

Затримані спецназівці ОБСЄ підтвердили, що прибули в Україну за наказом РФ

Затримані спецназівці ОБСЄ підтвердили, що прибули в Україну за наказом РФ Фото: один із затриманих під Щастям російських спецназівців

При цьому військові заявляють, що ніяких російських військ на Донбасі немає

Затримані під Щастям російські спецназівці підтвердили представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що прибули в Україну за наказом командування Збройних сил Російської Федерації. Про це йдеться у звіті ОБСЄ від 20 травня, опублікованого сьогодні.

"СММ відвідали дві особи, які в даний момент знаходяться у військовому госпіталі в Києві, яким надали медичну допомогу. СММ поговорили з двома особами, без участі українських властей", - йдеться у звіті.

Спостерігачі оцінили їх стану та розпитали їх про їх затримання.

"Один з них сказав, що він отримав військову освіту в Російській Федерації. Обидва особи стверджували, що вони є членами підрозділу Збройних Сил Російської Федерації. Вони стверджували, що вони виконували розвідувальне завдання. Вони були озброєні, але не мали наказів атакувати", - повідомляють в ОБСЄ.

Обидва спецназівці підтвердили, що вони потрапили під обстріл, отримали поранення і були затримані 16 травня 2015 р. на лінії зіткнення поблизу міста Щастя Луганської області.

"Один з них сказав, що він отримав наказ від своєї військової частини, їхати в Україну; він повинен був "ротироваться" після трьох місяців. Обидва з них сказали, що вони були в Україні "на завданні" і раніше", - йдеться у звіті.

При цьому один із затриманих росіян кілька разів підкреслив, що російські війська не беруть участь в бойових діях в Україні.

Також спецназівці відзначили, що їх інтереси надає український адвокат, який відвідував їх у госпіталі.

Нагадаємо, спецназівцям з РФ оголошено підозру в тероризмі.

Двоє військовослужбовців РФ були затримані 16 травня під Щастям.