ua en ru

Затримані автовикрадачі зламували машини за 20 секунд, - Аваков

Затримані автовикрадачі зламували машини за 20 секунд, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Викрадачі пропонували повернути авто за 20-35 тис. доларів

Затримані працівниками Національної поліції автовикрадачі зламували автомобілі VIР-класу за 20 секунд. Про це у Facebook повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Зокрема, Аваков описав схему, за якою працювали викрадачі. Один з організаторів давав наводку на знайомого власника машини VIР-класу, виконавці переслідували авто до повної зупинки, а коли водій виходив з нього, зчитували інформацію з електронного ключа іномарки спеціальним пристроєм.

"Як тільки ключ був зчитаний, інший виконавець, який знаходиться поблизу автомобіля жертви, отримує сигнал на спеціальний блок. Машина "бачить" нібито свій електронний ключ і розблокується. 20 секунд і машиною вже керує злодій", - зазначив Аваков.

За його словами, після викрадення жертва звертається в поліцію і паралельно шукає допомогу серед рідних і знайомих. І нібито випадково в колі цих осіб з'являвся той, хто брався вирішити проблему

"І диво трапляється! Машину, виявляється, можна повернути негайно, правда за "символічну" винагороду - 20-35 тисяч доларів США. Власник розкішної іномарки останньої моделі випуску, не роздумуючи погоджується, і передає готівку, а іноді і ключ від авто, своєму "спасителю". Не проходить і трьох годин з моменту викрадення, як абсолютно неушкоджений автомобіль повертається до законного господаря", - додав Аваков.

Нацполіція викрила злочинне угрупування – «монополіста» у сфері угонів авто в Україні Департамент внутрішньої безпеки Н...

Опубліковано Arsen Avakov 25 січня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нацполіція затримала злочинну групу автовикрадачів.