ua en ru

Затриману в Одесі банду підозрюють у злочинах на території п'яти областей, - поліція

Затриману в Одесі банду підозрюють у злочинах на території п'яти областей, - поліція Фото: поліція (facebook.com odesapolice)

Метою банди була дестабілізація ситуації на автошляхах України, заявили в поліції

Затриману в Одесі банду, якій інкримінують пограбування автобусу в Херсонській області, підозрюють у подібних злочинах на території п'яти областей. Про це заявив перший заступник начальника Департаменту карного розшуку Національної поліції України (НПУ) Сергій Прудченко, передає прес-служба НПУ.

"Можна казати, що метою їх діяльності був не лише якийсь банально корисливий мотив, але й дестабілізація ситуації на автошляхах країни в цілому. Можна з упевненістю казати про те, що в цьому і минулому роках вони діяли на території Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської та Одеської областей", - сказав Прудченко.

За його словами, зловмисники діяли за схемою, коли транспорт із потенційними жертвами зупиняють з допомогою саморобних шипів. Після зупинки мікроавтобуса нападники, погрожуючи зброєю, відбирали в підприємців гроші й цінні речі та зникали.

Поліцейські дочекалися, поки підозрювані зберуться в одному місці, після чого миттєво їх затримали. Сімох з них - вихідців з однієї з країн Кавказького регіону - затримали в момент розподілу майна і грошей, викрадених у пограбованих підприємців. Ще двох членів групи, які керували нападом, затримали за іншими адресами. Один з них мав намір їхати з України, для цього в нього вже були придбані квитки.

Прудченко зазначив, що чоловіки потрапляли до поля зору поліції. Зокрема, вони нападали на людей, які ночували в автомобілях під час подорожей. Нападники розбивали вікна авто, забирали майно і гроші своїх жертв, після чого зникали. Їх затримали восени минулого року, однак потім відпустили.

Він додав, що сім з дев’яти членів групи є раніше засудженими за вчинення корисливих злочинів, ще один - за вбивство. Група була створена в Горлівці Донецької області, однак після початку бойових дій на сході України вони почали діяти в інших регіонах. Також правоохоронці мають підтверджену інформацію, що члени групи брали участь у бойових діях на Донбасі на стороні сепаратистів.

Нагадаємо, правоохоронці затримали банду 9 жовтня.