ua en ru

У Криму після затримання окупантами померла активістка кримськотатарського руху

У Криму після затримання окупантами померла активістка кримськотатарського руху Фото: Веджіє Кашка (facebook.com/Gayana Yuksel)

Жінці було 82 роки

У анексованому Російською Федерацією (РФ) Криму після затримання окупантами сьогодні, 23 листопада, померла активістка кримськотатарського руху Веджіє Кашка. Про це повідомив кримчанин Ерфан Кудусов.

"Ветеран кримськотатарського руху Веджіє Кашка померла у результаті затримання окупантами", - йдеться у повідомленні.

Своєю чергою, журналіст Лілія Буджурова написала: "Весь цей сьогоднішній кошмар закінчився смертю 82-річної Веджіє Кашка - жінки-легенди, без якої важко собі уявити національний рух кримських татар і наше повернення на батьківщину".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 23 листопада під час затримання Веджіє, їй стало погано. Жінку відвезли на швидкій.

Обшуки в окупованому Криму проходили у Сімферополі і селі Грушівка під Судаком.

"Зараз проходять обшуки в будинку фігуранта "справи 26 лютого" Мустафи Дегерменджі, під Судаком в селі Грушівка. Кажуть, що прийшли до його батьків Бекіра Дегерменджі і Аліє Дегерменджі. Джерела повідомляють про затримання голови сім'ї", - повідомив журналіст Шевкет Наматуллаєв.

Також повідомляли про обшуки у будинку Курсеіта Абдулли. Гульсум Алієва повідомила у Facebook про те, що у Федосії, с. Південне, вул. Ветан до Ельміра Газієв приїхали з обшуком 4 машини силовиків.