ua en ru

Затриманням адвокатів в Криму Росія переходить на новий рівень залякування, - МЗС

Затриманням адвокатів в Криму Росія переходить на новий рівень залякування, - МЗС Фото: спікер МЗС України Мар'яна Беца

Росія своїми діями в Криму продовжує ігнорувати норми міжнародного права

Російська Федерація переходить на новий рівень залякування затримуванням адвокатів в окупованому Криму. Про це на брифінгу заявила речник Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, передає кореспондент РБК-Україна.

"Безумовно, це викликає страшне занепокоєння, і ми з обуренням сприймаємо такі дії окупаційної влади проти незалежних адвокатів, один з них, до речі, є громадянином РФ. Вони свідчать про вихід на новий рівень політики залякування, яка вже протягом трьох років триває на півострові, про посилення тиску на кримськотатарських лідерів, посилення тиску на релігійних активістів та незалежних журналістів, адвокатів", - заявила Беца.

За її словами, Росія продовжує ігнорувати норми міжнародного права, ігнорувати заклики світової громадськості, в тому числі резолюцію ООН в сфері прав людини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співробітники ФСБ затримали в Криму адвоката Курбединова. До цього повідомлялося про затримання російського адвоката Миколи Полозова в Сімферополі, якого згодом відпустили.