ua en ru

Затримання Саакашвілі: Луценко розповів подробиці спецоперації

Затримання Саакашвілі: Луценко розповів подробиці спецоперації Фото: Юрій Луценко (УНІАН)

ГПУ підтвердила контакти політика з представниками групи Курченко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко розповів деталі спецоперації по справі екс-губернатора Одеської області Михайла Саакашвілі. Про це генпрокурор повідомив в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ця частина операції стосується зв'язку Михайла Саакашвілі з членами угрупування екс-президента України Віктора Януковича, в тому числі з екс-регіоналом-втікачем Сергієм Курченком, з допомогою яких Саакашвілі проводив фінансування", - заявив Луценко.

За його словами, встановлено, що особа наближена до Саакашвілі, а саме Сімеріон Дангадзе за погодженням з Саакашвілі звернувся до Курченка з пропозицією встановити стабільне фінансування в обмін на інтереси угруповання.

"Нами зафіксовано отримання близько півмільйона доларів, ця сума була вручена Дангадзе під контролем спецслужб. З нами співпрацювали українці, які перебували на території Москви, саме їхня діяльність дозволила оприлюднити ці факти", - повідомив Луценко.

Нагадаємо, раніше повідомлялось про заяву радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, що правоохоронні органи не виключають: діяльність Михайла Саакашвілі фінансували представники оточення екс-президента Віктора Януковича з території Російської Федерації.

Чиновник зазначив, що правоохоронці зібрали відповідну доказову базу, яка буде представлена сьогодні, о 16:00, під час виступу генерального прокурора Юрія Луценка у Верховній Раді.