ua en ru

Затримання опозиціонера Яшина в Костромі пояснили порушенням закону про тишу

Затримання опозиціонера Яшина в Костромі пояснили порушенням закону про тишу Фото: затримання Іллі Яшина в Костромі

Політику може загрожувати до 15 діб арешту

У прес-службі МВС по Костромської області (РФ) пояснили затримання опозиційного політика Іллі Яшина порушенням закону про тишу. Про це з посиланням на прес-службу облуправління МВС повідомляє "Російська служба ВВС".

"Ну там не те що затримали - ситуація яким чином: вони там зустріч організовували з використанням звукопідсилюючої апаратури: динаміки і так далі. Їх попередили, що це порушує закон Костромської області, що не можна це використовувати. Вони, незважаючи на це, продовжували все порушувати", - заявили в прес-службі поліції, зазначивши, що отримували скарги від громадян.

За законом, затримання зареєстрованого кандидата на участь у виборах можливе лише з санкції прокурора, нагадав сам Яшин. Політик досі знаходиться у відділі поліції. За його словами, йому інкримінується непокору законним вимогам поліції. По цій статті Яшину може загрожувати до 15 діб арешту.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Іллю Яшина, який очолює список "ПАРНАС" на виборах в Костромській області, затримали під час зустрічі з виборцями. За словами глави передвиборного штабу Леоніда Волкова, поліцейські також вивезли обладнання, що використовується під час зустрічей: колонки, дроти та мікшерний пульт.

14 серпня виборча комісія в Костромі зареєструвала "ПАРНАС" на виборах в Костромській області. Це сталося після того, як Центральна виборча комісія Росії скасувала зняття партії з виборів і зобов'язала регіональний виборчком розглянути питання повторно.