ua en ru

Затримано одного з найжорстокіших бійців роти "Торнадо", - Матіос

Затримано одного з найжорстокіших бійців роти "Торнадо", - Матіос Фото: Анатолій Матіос

Матіос повідомив, що затриманий сповідує цінності екстремістської організації ІГІЛ

Увечері 9 вересня головна військова прокуратура затримала бійця роти "Торнадо" на прізвисько "Моджахед", підозрюваного у скоєнні особливо тяжких злочинів. Про це повідомив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос на сторінці в Facebook.

"Жорстко але без стрілянини, слідчі Головної військової прокуратури ... в готельному комплексі на Обухівській трасі під Києвом, ввечері 09.09.2015 розшукали і затримали самого небезпечного і жорстокого з усіх підозрюваних бійців роти" Торнадо "на прізвисько" Моджахед ", - написав Матіос.

Він зазначив, що затриманий Моджахед є громадянином Білорусії і переховувався від слідства більше 2 місяців.

"Саме" Моджахед "- Ляшук з надзвичайним цинізмом і зухвалістю, жорстокістю і безжальністю здійснював найбільш жорстокі тортури місцевого населення Луганської області, організовував і брав безпосередню участь у зґвалтуванні затриманих, яких він разом з іншими підозрюваними викрадав з корисливих мотивів", - підкреслив прокурор.

Нагадаємо, Матіос розповів, коли передадуть до суду звинувачення проти бійців "Торнадо".

"Очікуємо до 15-20 вересня закінчення імунологічних експерти тих речових доказів, які були вилучені на базі "Торнадо" біля Сєвєродонецька. Після отримання результатів експертиз робиться аналіз, складається остаточна редакція підозри і обвинувачення в суд",- сказав він.