ua en ru

Затримано колишнього протоієрея, який намагався продати реліквії на 500 тис. доларів

Затримано колишнього протоієрея, який намагався продати реліквії на 500 тис. доларів Фото: церковні реліквії

Реліквії особисто носив митрополит Київський і всієї України Володимир

Прокуратура Київської області затримала колишнього протоієрея, який намагався продати старовинні церковні реліквії предстоятеля УПЦ митрополита Володимира за 500 тис. доларів. Про це повідомили в прес-службі ГПУ.

"6 квітня 2017 року в центрі Києва співробітники прокуратури Київської області спільно з співробітниками поліції затримали колишнього протоієрея, який намагався продати за 500 тис. доларів 21 старовинну церковну реліквію, яку особисто носив митрополит Київський і всієї України Володимир", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією ГПУ, у березні 2016 року невідомі особи викрали з будинку Олексія Драбинка, який раніше був особистим секретарем Предстоятеля УПЦ митрополита Володимира, два сейфи, в яких зберігалися церковні реліквії. За попередніми підрахунками вартість викрадених речей становить понад 15 млн гривень.

Оперативники затримали колишнього священика в порядку ст. 208 КПК України під час збуту церковних реліквій. Так, 6 квітня 2017 за місцем проживання зловмисника провели обшук, під час якого вилучили предмети, схожі на ножі, мисливська зброя, ікони та інші речі.

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ст. 198 КК України (збут майна, одержаного злочинним шляхом). Розслідування триває.

altaltaltaltalt

Фото: предмети, вилучені при обшуку

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на пункті пропуску "Краковець" Львівської області співробітники прикордонної та митної служб затримали партію ікон та виробів з срібла.