ua en ru

Затримано військового, який постачав зброю і боєприпаси з зони АТО в Київську область

Затримано військового, який постачав зброю і боєприпаси з зони АТО в Київську область Фото: граната (flickr.com/securityserviceofukraine)

Постачання боєприпасів відбувалося за допомогою мережі експрес-доставки вантажів

Правоохоронці затримали військовослужбовця однієї з військових частин Збройних Сил України, що дислокована в Житомирській області, який налагодив незаконний канал постачання зброї та боєприпасів із зони проведення антитерористичної операції до одного з районних центрів Київської області. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Встановлено, що впродовж травня-червня 2017 року військовослужбовець за допомогою мережі експрес-доставки вантажів під видом предметів цивільного призначення доставляв із району проведення АТО в Київську область зброю та боєприпаси", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що військовими прокурорами задокументовано факти перевезення сотень боєприпасів до стрілецької зброї різного калібру, гранат РГД-5 у кількості 4 шт. та запалів до них, пострілів гранатометних ВОГ-25 у кількості 6 шт., 400 грам тротилу, детонаторів тощо.

"У ході огляду місця події та обшуку боєприпаси вилучені. Військовослужбовця затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК (зберігання, придбання бойових припасів, вибухових речовин та вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу та відсторонення від посади", - доповіли в ГПУ.

Там також додали, що наразі з’ясовується походження боєприпасів та можлива причетність інших осіб до вчинення злочину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві правоохоронці викрили та затримали групу осіб, які торгували вогнепальною зброєю і боєприпасами, привезеними із зони АТО.