ua en ru

Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні на 60% нижча епідпорогу

Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні на 60% нижча епідпорогу Ілюстративне фото (УНІАН)

За тиждень на грип та ГРВІ захворіло 86,5 тис. людей

Захворюваність на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) в Україні продовжує знижуватись. Наразі епідемічний поріг на 60,8% менше епідемічного порогу по Україні, йдеться у повідомленні Центру громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я України.

Зазначається, що за 18 тиждень 2018 року на грип та ГРВІ захворіло 86 тис. 592 особи, із них 70,3% - діти. Летальних випадків від грипу не зареєстровано.

"Спостерігається локальне географічне поширення і низька інтенсивність активності грипу та ГРВІ, без перевищення епідемічних порогів. Випадки лабораторно підтвердженого грипу спостерігаються у 3 областях", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що рівень захворюваності на грип та ГРВІ у Києві нижчий епідпорогу на 49%. Захворюваність на грип та ГРВІ в Україні почала спадати у кінці березня - на початку квітня.

Додамо, що наприкінці квітня було підписано договір, відповідно до якого міжнародні організації закуплять ліки для Міністерства охорони здоров’я України на суму 5,9 мільярдів.