ua en ru

Страйк залізничників може паралізувати роботу тунелю під Ла-Маншем

Страйк залізничників може паралізувати роботу тунелю під Ла-Маншем Фото: залізнична компанія Eurostar (PA)

Конфлікт між профспілкою і керівництвом Eurostar пов'язаний з незручними робочими змінами і графіком чергувань начальників поїздів

Співробітники європейської залізничної компанії Eurostar оголосили про семиденний страйк у серпні через багаторічну суперечку навколо робочих змін. Про це повідомляє сьогодні BBC.

Страйк у компанії, що зв'язує Британію з континентальною Європою через тунель під Ла-Маншем, триватиме із 12 по 15 серпня, а також протягом трьох днів із 27 серпня.


Конфлікт між профспілкою і керівництвом Eurostar пов'язаний з незручними робочими змінами і графіком чергувань начальників поїздів. У суперечці беруть участь близько 80 начальників поїздів.

Як стверджують у профспілці, компанія не дотримується угоди 2008 року, покликаної забезпечити баланс між роботою та особистим життям для співробітників.

"Начальники поїздів у Eurostar пов'язані змінною роботою і роботою в незручні години і втомилися від нездатності компанії дотримуватися домовленостей. Наші члени мають повне прав на справедливий баланс між роботою та особистим життям, який буде слугувати потребам компанії і гарантувати їм можливість провести час із друзями та сім'єю", - йдеться в заяві профспілки.

Раніше страйк також оголосили у британських залізничних компаніях Southern і Virgin Trains East Coast. Співробітники останньої виступають проти скорочень робочих місць. Зокрема, керівництво Southern викликало невдоволення профспілки, вирішивши передати право закривати двері в поїзді машиністу.

Нагадаємо, влітку минулого року рух поїздів під Ла-Маншем було зупинено через страйк моряків. "Рух по Євротунелю зупинено в обох напрямках" до подальшого повідомлення "в цілях безпеки, після проникнення страйкуючих моряків", - повідомляли тоді в компанії Eurotunnel, що займається перевезеннями по тунелю через Ла-Манш.